З 1 липня 2015 року в Україні починає діяти оновлений стандарт на цукор.
З 1 липня 2015 року в Україні починає діяти оновлений стандарт ДСТУ 3824-2014 «Цукор. Правила приймання і методи відбору проб». Стандарт поширюється на білий цукор (кристалічний і пресований, сахарозу для шампанського, цукрову пудру), природний цукор (кристалічний і пресований), желированный цукор і цукор-сирець тростинний і встановлює правила приймання і методи відбору проб.
Документ визначає приймання цукру партіями, кожна з яких супроводжується декларацією виробника, форма якої подана в Додатку А до стандарту. Крім того, у документі описуються методи контролю маси нетто цукру, органолептичних, фізико-хімічних і мікробіологічних показників.
Стандарт ДСТУ 3824-2014 подає перелік засобів вимірювальної техніки, матеріалів і допоміжних пристроїв для відбору проб. Також описуються методи
- відбору проб цукру з виробництва,
- відбору проб цукру, упакованого в мішки,
- відбору проб пресованого цукру, упакованого в мішки,
- відбору проб кристалічного цукру та цукру-сирцю, упакованого в спеціальні контейнери для сипучих продуктів,
- відбору проб цукру в пачках (пакетах, пакетиках) упакованого в ящики, групову упаковку і тару обладнання.
Стандарт ДСТУ 3824-2014 «Цукор. Правила приймання і методи відбору проб» розроблено Технічним комітетом по стандартизації ТК 56 «Цукор і крохмалопатоковые продукти» спільно з Українським науково-дослідним інститутом цукрової промисловості на заміну ДСТУ 3824-98.
Замовити офіційну копію стандарту ДСТУ 3824-2014 «Цукор. Правила приймання і методи відбору проб» можна зателефонувавши за телефоном +38 044 360-65-20 або відправивши запит нам на e-mail: info@brand-ua.org
Джерело: ДП Укрсетрстандарт
- Технічний регламент на косметичні засобиТехнічний регламент на косметичні засобиТехнічний регламент на косметичні засоби