Кошик
11 відгуків
+380 (97) 032-74-22
З 01.01.2018г. нові вимоги для виробників продуктів з какао та шоколаду
Контакти
Патентно-сертифікаційне агентство "Бренд-ЮА" (Brand-ua)
Наявність документів
Знак Наявність документів означає, що компанія завантажила свідоцтво про державну реєстрацію для підтвердження свого юридичного статусу компанії або фізичної особи-підприємця.
+38097032-74-22ТУ, сертифікація, БАДи, патенти
+38044360-65-20
+38096267-13-90Сертифікація, висновки, ТУ
+38095478-78-24Торгові марки, патенти, штрих-коди
+38066660-59-12Сертифікація, висновки, ТУ
Дмитро Руденко
УкраїнаКиїввул.Німецька (раніше вул.Тельмана) 1/32, оф.9 (перехрестя вул.Предславинської та Німецької)
Мапа

З 01.01.2018г. нові вимоги для виробників продуктів з какао та шоколаду

З 01.01.2018г. нові вимоги для виробників продуктів з какао та шоколаду

1 січня 2018 року набувають чинності нові правила маркування продуктів з какао і шоколаду для забезпечення належної поінформованості споживачів і запобігання підприємницької практики, що вводить споживачів в оману.

На маркуванні шоколадних продуктів повинна міститися інформація про загальну кількість какао-продуктів у відсотках в перерахунку на сухі речовини, зі словами «мінімальний вміст какао-продуктів», «мінімальний вміст какао-масла» (для білого шоколаду).

Для виробництва білого, молочного, сімейного молочного, шоколаду «a la taza» і «familiar a la taza» дозволяється використання рослинних жирів в кількості, що не перевищує 5% загальної маси готового виробу після відрахування деяких їстівних речовин, при цьому не зменшуючи мінімальний вміст какао -масла і загальна кількість какао-продуктів в перерахунку на сухі речовини.

У разі використання рослинних жирів на маркуванні шоколадних продуктів вказується «містить рослинні жири в доповненні до какао-маслу». Ця інформація повинна розташовуватися поблизу назви продукту в одному полі зору з переліком інгредієнтів, бути чітко відокремлена від цього переліку, повинна відзначатися жирним шрифтом і великими літерами.

Найменування «шоколад», «молочний шоколад» і «шоколад« кувертюр »/« couverture »дозволяється доповнювати інформацією про показники якості за умови, що продукція містить:

  • для шоколаду - не менше ніж 43% какао-продуктів в перерахунку на сухі речовини не менше 26% какао-масла;
  • для молочного шоколаду - не менше 30% від загальної кількості какао-продуктів в перерахунку на сухі речовини не менше 18% молочних продуктів, отриманих повної або часткової дегідратацією незбираного молока, частково або повністю знежиреного молока, вершків, дегидратированного молочного жиру в перерахунку на сухі речовини , з вмістом молочного жиру не менше 4,5%;
  • для шоколаду «кувертюр» / «couverture» - не менше 16% знежирених какао-продуктів в перерахунку на сухі речовини.

Також на маркуванні молочного шоколаду в назві продукту замість «молочний» може зазначатися «вершковий», якщо мінімальний вміст молочного жиру в продукті становить 5,5%, і «молочний знежирений», якщо вміст молочного жиру в продукті - не більш 1%.

Для виготовлення шоколаду, який використовується для виробництва морозива і аналогічних заморожених продуктів, дозволено використання кокосового масла.

Термін придатності, умови зберігання і транспортування шоколадної продукції встановлює виробник в технічній документації на конкретне найменування.

Вимоги до продуктів з какао і шоколаду затверджені наказом Мінагрополітики від 13 квітня 2016 року № 157, який набирає чинності 1 січня 2018 року.

facebook twitter